Élet-Stílus

Akvizícióval fejleszt RFID rendszert a BEA Systems

A BEA Systems felvásárolta az RFID (rádiófrekvenciás azonosító) middleware technológia területén működő ConnecTerra-t.

Az AMR 2005-ös kutatási tanulmánya szerint a kiskereskedelmi, fogyasztási cikkeket gyártó, forgalmazó cégek, gyógyszeripari, nemzetvédelmi és szállítási vállalatok körében egyre elterjedtebb a termékek rádiófrekvenciás azonosítása. A megkérdezett vállalatok 69 százaléka tervezi 2005-ben az RFID felmérését, kísérleti alkalmazását vagy implementálását. A rádiófrekvenciás azonosítás segítséget nyújt a készlethiány, az áruhamisítások és selejt visszaszorításában, növeli a nemzetközi szállítmányozás biztonságát.

A ConnecTerra egyik legfontosabb eszköze a helyi üzletekben, termelőüzemekben, logisztikai központokban vagy vállalati szinten telepített szoftver, mellyel az RFID-adatok összegyűjthetők és kezelhetők.

A ConnecTerra és a BEA már korábban is együttműködött egymással, az elmúlt évben számos megoldáscsomagot alakítottak ki sikeresen.Így például a raklapos és dobozolt, valamint a kiskereskedelmi és mobil áruk nyomonkövetését megoldó rendszerek estében.

A ConnectTerra felvásárlásával a BEA Systems egy már bevezetett és jól működő RFID megoldáshoz jutott, a megfelelő fejlesztői háttérrel megerősítve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik