Élet-Stílus

Évfordulós Ferrari

Különleges ajándékkal lepte meg magát, illetve a világot Giorgetto Giugiaro. Tervezői munkásságának 50. évfordulójára egy új Ferrarit tervezett.

Az autóból ez az egyetlen darab létezik, sorozatgyártású modell nem lesz belőle. A koncepcióautót a Tokiói Autószalonon mutatják majd be.

A Ferrari GG50 névre keresztelt jármű alapját egy Ferrari 612 Scaglietti adja. Giugiaro azonban lényegében új karosszériát rajzolt a kocsinak. A nyomtáv és a szélesség maradt, de az autó rövidebb lett. A korábbi 4,9 helyett immár csak 4,81 méter hosszú, amit elsősorban a hátsó rész megkurtításával értek el, ott 70 millimétert faragtak le. Az autó szélvédője szinte egybeér a hátsó üveggel, de a dinamikus látványt a motortér masszív levegőkilépője is erősíti. Teljesen egyediek az első és hátsó világítótestek, de az egész feltétlenül Ferraris.

Továbbra is vérbeli GT az autó, de az átalakított tetővonallal és az új hátsó résszel sikerült növelni a komfortot is. Hátul nagyobb lett a fejtér, sőt sikerült az utastér kisebb átalakításával a korábbinál 30 literrel nagyobb, 270 literes csomagtartót kialakítani.

A 612 Scaglietti név első fele a motorra utal, amely közel hat literes és 12 hengeres. Az 5,7 literes motor 540 lóerőt és 588 Nm-t produkál. A V12-es erőgépet az autó orrába helyezik, innen hajtja a hátsó kerekeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik