Élet-Stílus

EP képviselők: atomenergia a klímaváltozás ellen

Az atomenergia létjogosultsága és klímaváltozást enyhítő hatása mellett érvel az a nyilatkozat, amit az Európai Bizottság számos képviselője adott ki szerdán.

Az aláírók elsősorban a környezet tisztaságáért kívánnak tenni, amelyhez nagyban hozzájárulhat a biztonságos üzemű atomenergia-termelés. Amellett, hogy a nukleáris energiatermelés során nincs szén-dioxid kibocsátás, az atomerőművek nagy teljesítményű, jól bevált és megfizethető technológiára épülnek. Így ez a módszer hosszú távon tartható környezetvédelmi és gazdasági szempontból is, emellett hatékonyan csökkenti Európa energiafüggőségét – érveltek az aláírók.

A nyilatkozat szerint olyan kiegyensúlyozott, átfogó európai energiapolitikát kell alkotni, amely minden termelési ágazatot környezeti érdemeinek, teljesítményének, és költségeinek megfelelő mértékben támogat. A környezet megóvását leghatékonyabban a nukleáris energia szolgálja.

Az európai atomfórum szervezésében szerdán a klímaváltozás és az energetika összefüggéseivel foglalkozó szemináriumot is tartottak az Európai Parlament épületében. A főszervezők hangsúlyozták: az atomenergia lehet a megoldás napjaink két legkínzóbb problémájára, a globális felmelegedésre és az egyre növekvő energiaigényre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik