Élet-Stílus

A Microsoft a Yahoo-val szövetkezik

admin
admin

2005. 10. 14. 16:12

Néhány napja lépett a Sun és a Google szövetségre, amelyre elég gyorsan érkezett válasz a Microsoft azonnali üzenet küldő frontjáról. A legújabb bejelentés szerint a Yahoo-t választotta partnerének a Redmondban működő vállalat.

A szövegszerkesztők piacán indult Sun-Google támadás után, a Magyarországon járt Microsoft Office platform fejlesztésért felelős alelnök azt nyilatkozta a sajtó képviselőinek, hogy noha fontos figyelni a konkurencia lépéseit, amíg szignifikáns növekedést nem tapasztalnak valamilyen fronton, addig arra általában nem reagálnak agresszívan.

Láthatóan a Office területen a Microsoft biztosítottnak érzi pozícióit az ingyenes programokkal szemben, de amint a legfrissebb bejelentés mutatja az azonnali üzenetküldők frontján a csata kiélesedett. Az internet telefóniára komolyan készülő vállalatok most keresik a partnereket a piac újrafelosztásában.

A mostani Yahoo-együttműködés két nagy üzenetküldő közös céljait fogalmazza meg az interoperabilitás keretein belül. A két szolgáltatás közötti „híd” segítségével a felhasználók láthatják egymást az MSN Messenger és Yahoo Messenger barátok listáján anélkül, hogy változataniuk kellene kedvenc programjukon. Ez azt jelenti, hogy a két kommunikációs háló felhasználói akadály nélkül kommunikálhatnak egymással anélkül, hogy le kellene mondaniuk az eddig használt rendszerről.

A két üzenetküldő közösség felhasználói száma becsült értékek szerint összesen körülbelül 275 millióra tehető. Ezek a közösségek rendkívül fontosak az innovatív szolgáltatások bevezetésében, hiszen mivel már rendelkeznek kommunikációs programmal, könnyen térnek át egy magasabb szintű IP kommunikációra, internet telefóniára, avagy értéknövelt előfizetéses szolgáltatásra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.