Élet-Stílus

Új iMac G5 modellek a piacon

Az Apple bemutatta a kompakt iMac G5 termékvonal legújabb modelljeit, amelyek beépített iSight kamerát és egy “Front Row" névre keresztelt multimédia szoftvert is tartalmaznak.

Az új iMac G5 több mint egy centiméterrel vékonyabb mint elődje, ugyanakkor 15 százalékkal könnyebb is. Az új 17″-es modell 1,9, míg az új 20″-es változat 2,1 GHz-es PowerPC G5 processzorra épül.

Mindkét modell alapkiépítésben tartalmaz most már SuperDrive meghajtót is, mely alkalmas DVD lemezek írására és saját DVD filmek készítésére is. Az 533 MHz-es DDR2 SDRAM tár akár 2,5 GByte-ig könnyedén bővíthető, a merevlemez kapacitása választható akár 500 GByte-ig is, a PCI Express buszra kapcsolt ATI Radeon X600 videó-vezérlő pedig 128 MByte dedikált videó-tárral rendelkezik.

A csatlakozási lehetőségek terén is a legújabb technológiák kerültek az új iMac G5 modellkbe: 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet hálózati kapu, 54 Mbps sávszélességű AirPort Extreme vezeték-nélküli hálózati csatoló, beépített Bluetooth 2.0+EDR illesztő, összesen 5 USB kapu (melyek közül három USB 2.0) és két FireWire kapu. Az új iMac G5 modellek tartozéka a Mighty Mouse, mely programozható gombokat és egy többirányú pörgetőgolyót is kínál.

A Front Row segítségével a felhasználók könnyen hozzáférhetnek multimédia anyagaikhoz, hallgathatnak zenét, lejátszhatják filmjeiket és DVD lemezeiket, fényképekből bemutatókat is rendezhetnek. Steve Jobs, az Apple elnöke a program megjelenését kommentálva kijelentette, hogy „a felhasználók a szoftvert imádni fogják”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik