Élet-Stílus

A fejlesztők 100 százaléka ismeri a Javát

A technológiák világában a fejlesztők 100, a felhasználók 86 százaléka ismeri a Java nevet. Jelenleg a világon 579 millió mobiltelefon, 825 millió chipkártya és 640 millió PC működését támogatja, fejlesztésével világszerte 4,5 millióan foglalkoznak – hangott el a magyarországon ötödik alkalommal megrendezett Sun Java Fejlesztői konferencián.

Hazánkban először egyetemek, kutatási intézmények vásároltak Java terméket 1996-ban, majd a telekommunikációs iparágban kezdték el használni a technológiát és az erre épülő alkalmazásokat. E cégeket a bankok követték, mivel szükségük volt rá az új, például internetes pénzügyi szolgáltatásokhoz.

Az idei rendezvény kiemelkedő célja, hogy bemutassa a Java technológia interoperabilitási és szolgáltatásorientált jellemzőit, valamint olyan technológiai újdonságokat ismertessen meg a résztvevőkkel, mint a Sun Java Enterprise Integration Suite (előtte SeeBeyond ICAN) vagy a NetBeans fejlesztői környezet.

A konferenciára több mint 600-an jelentkeztek, és 60 fölött volt a Sun Java Fejlesztői Versenyre regisztrált pályázók száma is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik