Élet-Stílus

A Cisco nyitott az RFID-megoldások felé

A Cisco Systems bejelentette, hogy az intelligens hálózati infrastruktúrára irányuló kezdeményezését kiterjeszti a rádiófrekvenciás azonosításra (RFID).

Az új megoldás megkönnyíti a rádiófrekvenciás technológiák bevezetését a beszállítói láncok szintjén. A Cisco RFID Solutions megoldások középpontjában a Cisco alkalmazás-orientált hálózata (AON) áll. A Cisco hálózati infrastruktúrájába beágyazott RFID köztesszoftver-funkciók a méretezhetőség javítása mellett gazdaságosabbá és egyszerűbbé tehető az RFID technológia bevezetése.

Az RFID-t támogató Cisco AON-modulok az informatikai infrastruktúra bármely pontján telepíthetők: a hálózat peremén az RFID alapú eseményrögzítéshez és -szűréshez, az adatközpontban pedig adathitelesítéshez, további szűrésekhez, az adatok összevont kezeléséhez, valamint az alkalmazásprotokollok közötti átjárhatóság biztosításához.

Mindezeken túlmenően az AON-modulok az adatok külső üzleti partnerekkel való megosztása érdekében lehetővé teszik a kimenő adatok titkosítását, a digitális aláírások kezelését és a tartalom alapján történő útvonalválasztást.

A Cisco a technológiai fejlesztői programban is részt vevő ConnecTerrával, az RFID-t támogató vállalati infrastruktúraszoftverek és célszámítógépek vezető szállítójával közösen dolgozott az AON for RFID megoldás kifejlesztésén.

A Cisco megoldása alkalmazható továbbá a Cisco két technológiai fejlesztőpartnere, az Intermec és a ThingMagic RFID-olvasóival és leolvasókezelő megoldásaival, valamint a PanGo Networks aktív RFID-címkéivel és vezeték nélküli valós idejű nyomkövető alkalmazásaival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik