Élet-Stílus

Lamborghini dömping – Espada és LM00X

Több új modellel is bővülhet az olasz sportkocsigyár a Lamborghini kínálata, készül az Espada és az LM002 utódja is.

A négykerék-meghajtású, orrmotoros Lamborghini Gallardo 5.0 literes V10-es, vagy a Murcielago 6.2 literes V12-es, 620 lóerőt teljesítő motorjával gyártva az Aston Martin DB 9 és a Maserati 5000 GT típusú autóknak jelenthet majd vetélytársat az Espada-utód.

Hasonlóan a következő generációs A8-as Audi-hoz, Bentley-hez, VW Phaeton-hoz, az új Lamborghininek is a VW konszern új, D4-es platformja adja majd az alapját. Bár a modellen még csak két ajtó látható, hasonlóan az eredeti Espadahoz, de a tervezők az RX 8-as Mazdánál is használt, B oszlop nélküli, egymással szemben nyíló ajtós megoldáson dolgoznak.

Annak ellenére, hogy a házon belül Espada MkII-nek nevezik az új autót, mégis valószínűleg új nevet is keresnek neki. Egyesek szerint a híres spanyol matador után várhatóan “Lagartijo”-nak keresztelik majd az új Lamborghinit.


Lamborghini dömping – Espada és LM00X 1

Fotó: Vezess.hu

Készül az 1986 és 1993 között gyártott LM 002-es terepjáró modern változata is. Hasonlóan a Land Rover által készített Range Stormer nevű koncepcióautóhoz, az új LM 00X is két darab, előre és felfelé, ollószerűen nyíló ajtóval készül.

Az elképzelések szerint három különböző, limitált példányszámú változat készül majd belőle. Valószínűleg a VW Touareggel közös alapokra épül majd az új generációs LM002, hasonlóan, mint a Porsche Cayenne.

1985-ben mutatkozott be a Lamborghini terepjárója, amely az arab világ legtehetősebb tagjainak sivatagi játékszereként lett népszerű. A brutális kinézetű szörnyeteg motorterében a Countach hat karburátoros, 12 hengeres motorja dolgozott. Hiába volt 2700 kilogrammos az autó, így is képes volt átlépni a 200 km/h-s sebességet, ami igen figyelemreméltó.

Hírek szerint jó úton halad a “baby Lambo” projekt is, aminek keretében Audi V8-as motorral felszerelt kupé kerül a piacra, valamikor 2008-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik