Élet-Stílus

Abba Club Singers

A jól ismert és népszerű svéd ABBA együttes dalait eddig soha nem hallott formában: jazzben és swingben adja elö a Cotton Club Singers. A négy énekest egy speciális összetételű, 17 tagú zenekar kíséri.

A műsor semmiképp sem tekinthetö „tribute show”-nak, zeneileg sokkal inkább Count Basie Big Band stílusához hasonló. A koncertpremier és a lemezfelvétel 2005. október 18-19-én lesz a Millenáris Teátrumban. A koncert hangfelvétela 2005 novemberében jelenik meg CD-n, 2006 őszén DVD formában.

Az ABBA-jazz ötlete a Luxury felvételei között született meg. Tavaly decemberben a CCS el is készítette a Waterloo c. ABBA-sláger felvételét..

Az ABBA-Jazz előkészületei hamarabb indultak, mint a június 21-én bemutatott Hangosfilm c. Cotton Club Singers-Hot Jazz Band közös koncerté. A zenekarnak 92 dalból kellett kiválasztani azt a 36-ot, amelyik bekerült a koncert műsorába. Ebből 9 dal egy un. egyveleg része lesz. A koncert teljes időtartama 120 perc.

Az ABBA-Jazz minden bizonnyal a Cotton Club Singers fennállásának egyik legnagyobb durranása lesz, mivel a Sinatra show-val ellentétben itt a dalok jellege is megváltozik. Innen a koncert alcíme is: SVÉD-CSAVAR.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik