Élet-Stílus

Egymilliárd a fák megóvásáért

A Rákóczi téren és a Köztársaság téren az igen értékes fák megmentése érdekében drágább megoldással, nem a felszínről építik a metróállomásokat.

A platánok, köztük több másfél méter törzsátmérőjű óriásfa megőrzése érdekében egymilliárd forinttal drágább bányászati technológiával építik meg a 4-es metró állomásait 2007-ben – mondta Demszky Gábor főpolgármester.

A Józsefváros az utóbbi években a korábbi 50 évre nem jellemző nagyarányú fejlesztésen ment keresztül. Ennek keretében a fővárosi önkormányzat támogatásával épületek, közterületek, utak sokasága újult, illetve újul meg.

Városrehabilitációra mintegy 2,5 milliárd forintot biztosítottak az elmúlt években. Támogatja a főváros a nemrég indult Corvin-Szigony városrész megújítást és a Magdolna telepi szociális városrehabilitációt is.

A Magyar Rádió székházánál épülő 400 férőhelyes mélygarázs kapcsán a főpolgármester elmondta, hogy az átadást követően megváltoztatják a térség közlekedését. Megnyitják a Múzeum utcát a Múzeum körút felől a mélygarázshoz, ahonnan a Puskin és a Bródy Sándor utcán át lehet majd elhajtani.

Folytatják az útfelújításokat, amelyek keretében nemrég készült el például a Baross utca új burkolata.

Endrédy István, a Fidesz-MKDSZ frakcióvezető-helyettese, a városképvédelmi bizottság elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a Corvin-Szigony projektet fontos városfejlesztési eszközként mindig is támogatták. Azt szeretnék elérni, hogy ez a projekt minél hamarább megvalósuljon.

A metróépítéssel kapcsolatban Endrédy István közölte, hogy “ennek a városnak nem drága metró, hanem magyar léptékű, kezelhető és áttekinthető árú metró kell”. “Minden platánfa fontos”, de városszerte nagy a szórás a környezetért tett intézkedésekben, meg lehet vizsgálni, hogy ebben a ciklusban mennyi zöldfelület és sportpálya épült be városszerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik