Élet-Stílus

VoIP szerver a Nokiától

A madridi Broadband World Forum 2005 rendezvényen minden jelentősebb telekommunikációs cég újszerű VoIP megoldásokat mutat be. A Nokia is itt jelentette be az Internet-protokoll (IP) alapú hangszolgáltatást biztosító VoIP szerverét.

A Nokia Madridban bemutatott vezetékes-mobil konvergencia (FMC) megoldása zavartalan átmenetet biztosít a vezetékes, a mobil, és a hibrid hálózatot üzemeltető szolgáltatók számára a jelenlegi és a következő generációs hálózatok között.

A végponttól végpontig terjedő Nokia FMC megoldással a vezetékes szolgáltatók a kábeles hálózaton újfajta szolgáltatásokat és csatlakozási módokat kínálhatnak. A megoldásnak köszönhetően az előfizetők a hozzáférési módtól függetlenül a vezetékes, a DSL, a cellás, a WLAN vagy az UMA hálózatokon egyaránt ugyanolyan szolgáltatást élvezhetnek.

A Nokia VoIP szerver ráadásul olyan hordozószintű, szabványokon alapuló megoldással bővíti a Nokia egységes gerinchálózati portfolióját, amellyel a konvergáló hálózatokon is lehetőség nyílik a „Voice over IP” szolgáltatások biztosítására.

A Nokia VoIP szerverrel a vezetékes és a mobilszolgáltatók többek között hívófél-azonosítót és SMS szöveges üzenetküldést is tartalmazó VoIP szolgáltatást biztosíthatnak ügyfeleik részére.

A Nokia VoIP szervert jelenleg több szolgáltató is teszteli, a telepítések pedig várhatóan 2006 első félévében kezdődhetnek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik