Élet-Stílus

Az Amerika Online ingyen védi a felhasználóit

Az America Online és a Computer Associates közös megoldása a Spyware Protection 2.0, egy olyan többszintű kémszoftverellenes csomag, amely négyféle – percenkénti, negyedóránkénti, napi és heti – ellenőrzést végez a felhasználó gépén.

Az ASP 2.0 szoftvercsomag alapját a Computer Associates International, eTrust PestPatrol Anti-Spyware technológiája alkotja. A csomag több mint 28 000-féle ismert kémszoftvert (spyware), reklámszoftvert (adware), billentyűleütés-naplózót és „trójai falovat” ismer fel.

Az AOL felhasználói számára külön költséget nem okoz az új megoldás, amely segítségével sokféle biztonsági fenyegetést, idegesítő szoftvert és webes nyomkövető programot tudnak felfedezni és működésképtelenné tenni.

Szintek és funkciók

A négy szint alapszintje, egy 60 másodpercenként automatikusan végbemenő memóriavizsgálatból áll, ami hozzávetőleg 15 000-féle kém- és reklámszoftvert keres. (lassabb gépeken ritkábban kerül sor az ellenőrzésre).

A második szint a negyedóránkénti ellenőrzés, az AOL SpyZapper szolgáltatás kevesebb mind egy másodperc alatt ellenőrzi, hogy töltődtek-e le új programok a gépre, illetve hogy a korábbiak nem próbálták-e meg újratelepíteni magukat.

A harmadik szint, miszerint naponta az automatikus „gyorskeresés” pár másodperc alatt több mint 28 000-féle ismert kémszoftver és reklámszoftver jelenlétét ellenőrzi.

A negyedik szint, ahol hetente egyszer a számítógép valamennyi meghajtójára kiterjedő teljeskörű ellenőrzést hajt végre a több, mint 28 000 ismert variáns után.

Az újonnan jelentkező fenyegetésekkel szemben automatikus frissítési szolgáltatás védi a felhasználókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik