Élet-Stílus

Internetes szerelem szövődött a szökött rab és a nyomozó között

Internetes társkereső hirdetés segítségével fogtak el egy szökésben lévő foglyot a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai Budapesten - közölte az MTI-vel az iroda célkörözési alosztályának vezetője pénteken.

A szegedi Csillag börtön a múlt héten értesítette az NNI-t, hogy egy csalás, rablás és más bűncselekmények miatt elitélt férfi nem tért vissza még májusban kapott néhány napos eltávozásáról – mondta el Hoffmann János alezredes.

A nyomozók olyan információt kaptak, hogy az illető előszeretettel használja az internetet társkeresésre, s az egyik portálon rátaláltak fényképére, hamis névvel.

Nyitottak egy e-mail címet “Kati” néven, s intenzív levelezés kezdődött. Néhány napon belül “internetes szerelem szövődött” a szökésben lévő férfi és a célkörözési alosztály egyik, egyébként szintén férfi munkatársa között.

Csütörtökre randevút beszéltek meg egy budapesti cukrászdában, ahol belépése után kommandósok fogták el a szökésben lévő rabot.

A körözött férfi, aki még gyűrűt is vitt a randevúra, először hamis nevet mondott a rendőröknek, de eléje állt a levelezést folytató, “meglehetősen testes” nyomozó, s így szólt hozzá: “Kati vagyok, önt már nagyon várják a Csillag börtönben!” – idézte fel az eseményeket Hoffmann János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik