Élet-Stílus

8000 állás veszélyben a Mercedesnél

A Daimler-Chrysler várhatóan csütörtökön jelenti be a dolgozóinak, hogy a vállalat németországi Mercedes-Benz gyáraiban 8000 állást szüntetnek meg – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Maga a hír nem okozott nagy meglepetést, hiszen már múlt héten megjelentek olyan hírek, amelyek szerint 5000 állás kerülhet veszélybe. Összesen a Daimler-Chrysler 160 ezer embert foglalkoztat Németországban. A 8000-es leépítés a sajtójelentések szerint feltehetően a sindelfingeni és brémai gyárát érinti.

A Mercedes leendő vezetője, Dieter Zetsche a Frankfurti Autószalon során bejelentette, hogy átvizsgálja elődjének, Eckhard Cordes-nek a Mercedes Car Group átstrukturálásáról szóló terveit.

Erre azért lenne szükség, mert a vállalat eredménye és eladásai az utóbbi időben visszaestek az erős euró és a minőségbeli problémák miatt. A csoport üzemi eredménye 20 százalékkal csökkent az év második negyedében 1,67 milliárd euróra az egy évvel azelőtti 2,1 milliárdhoz képest, de több lett a vártnál, elsősorban a Mercedes teljesen váratlan profitjának köszönhetően. Rontotta viszont a helyzetet a sikertelen Smart kocsi gyártásának átszervezése, annak egyszeri terhe nélkül csak 2 milliárd euróra csökkent volna az üzemi eredmény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik