Élet-Stílus

Közvetlenül DVD-re rögzítenek a Canon digitális videokamerái

A Canon a Canon Galaxyn jelentette be két stílusos, DVD-re rögzítő digitális videokameráját. A DC10 és a DC20 októberben kerül a polcokra.

Az 1/4″ képátlójú, 1,33 millió képpontos DC10-es és az 1/3,9″ képátlójú, 2,2 millió képpontos DC20-as modellek modern alumínium vázzal készülnek, a mindössze 47 mm széles digitális kamerák segítségével a videók és az állóképek közvetlenül DVD lemezre rögzíthetők, így könnyedén lejátszhatók bármilyen házimozi rendszeren.

Mivel nincs szükség tekercselést igénylő szalagokra, a kamera késedelem nélkül tudja rögzíteni a képállományokat, mégpedig közvetlenül a DVD-n lévő következő szabad helyre – így a korábban rögzített felvételek véletlen felülírása már a múlté. A vizuális lejátszási lista lehetővé teszi a különböző jelenetek azonnali megjelenítését és szerkesztését a kamеrán.

A Canon DIGIC DV processzora az osztott jelfeldolgozási technológia révén lehetővé teszi a minőségi videók és állóképek készítését is. A könnyedén elérhető külső kezelőszervek szükségtelenné teszik a bonyolult menü-navigációt, a háttérvilágítás és a tükröződésmentes bevonat még a tűző nyári napsütésben is kiküszöböli a problémákat.

Fényképezőgép és kamera

Mindkét digitális videokamera olyan fejlett digitális állókép-felvételi funkciókkal rendelkezik, amelyekkel méltó versenytársai számos mai digitális fényképezőgépnek. A különböző funkciók között megtalálhatók a különleges téma módok, a 9 pontos AiAF automatikus élességállítás és a speciális print/share (nyomtatás/megosztás) gomb, amely megkönnyíti az állóképek számítógép nélküli, bármilyen PictBridge kompatibilis fotónyomtatón közvetlenül kivitelezhető nyomtatását.

Mindkét kamera nagy felbontású 16:9 széles képernyős üzemmóddal, erőteljes 10-szeres optikai zoom-os, beépített védősapkás objektívvel és a vibrálás-mentes felvételeket biztosító, az állvány használatát sok esetben kiküszöbölő elektronikus képstabilizátorral (EIS) rendelkezik. A DC20-on ezen kívül „szuper éjszakai” üzemmóddal (a mini videolámpával akár teljes sötétségben is lehetséges a felvételkészítés), valamint egy fényvezérelt vakuval is rendelkezik. Az utólagos kreatív feldolgozást a kamerákhoz mellékelt DVD-szerkesztő alkalmazás, a videók és az állóképek gyors áttöltését pedig a nagy sebességű USB 2.0 interfész biztosítja.

Az állóképek DVD-n és miniSD memóriakártyán is rögzíthetők (DVD-n a kiválasztott minőségtől függően akár 8000 kép is elfér). A gyors rögzítés érdekében arra is lehetőség van, hogy a kamera először a miniSD kártyára rögzítse a képeket, majd onnan másolja át azokat DVD-re.

A különleges téma üzemmódok (portré, sport, éjszakai, hó, vízpart, lombozat és tűzijáték) a legbonyolultabb megvilágítási helyzetekben is segítenek a kiváló minőségű felvételek elkészítésében. Az automatikus expozíciós üzemmódok között megtalálható a blende és a záridő előválasztás, valamint a programautomatika és a teljesen automata üzemmód is.

A felvételekhez különleges effektusok (élénk, lágyrajzú, bőrárnyalat funkció) használhatók, amelyeket az egyszerűen elérhető fehér-egyensúly és fénymérési módok széles választéka egészíti ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik