Élet-Stílus

Nagy Könyv: Az aranyember a Száz év magánnyal versenyez

Kisorsolták, mely művek versenyeznek egymással A Nagy Könyv őszi sorozatában. Októbertől a hat elődöntőben két-két regény mérkőzik meg, a műsorok után egy hétig szavazhatnak a nézők az általuk kiválasztott filmre.

A Tüskevár a Micimackóval, az Egri csillagok a Pál utcai fiúkkal, A Mester és Margarita A kis herceggel, az Abigél a Harry Potter és a bölcsek kövével csap össze; A Gyűrűk ura ellenfeléül az 1984-et, Az aranyembernek a Száz év magányt hozta a szerencse.

Az adásból kiderült az is, hogy ki lesz a 12 film “arca”: Alföldi Róbert – rendezőként is – a Micimackót, Kovács Ákos az 1984-et, Csányi Vilmos A gyűrűk urát, Gerlóczy Márton A kis herceget, Geszti Péter a Pál utcai fiúkat, Hernádi Judit pedig A Mester és Margaritát “képviseli” majd.

Kulka Jánossal Az aranyember, Schubert Évával az Abigél, Sebestyén Mártával az Egri csillagok, Szántó Dáviddal a Harry Potter-kötet, Udvaros Dorottyával a Száz év magány, Völgyesi Gabival pedig a Tüskevár megjelenítőjeként találkozhatunk majd a közeljövőtől.

A brit minta alapján indult olvasás népszerűsítő játék előző fordulója áprilisban zárult, akkor vált ismertté, hogy a top 100-as listáról melyik 12 regény kapta a legtöbb szavazatot. A magyar olvasók tizenkét legkedvesebb könyve: Gárdonyi Géza Egri csillagok; Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk; J. R. R. Tolkien A gyűrűk ura; A. A. Milne Micimackó; Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg; Szabó Magda: Abigél; J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve; Fekete István Tüskevár; George Orwell: 1984, Mihail Bulgakov A Mester és Margarita; Jókai Mór Az aranyember; G. G. Márquez Száz év magány.

Októbertől a hat elődöntőben két-két regény mérkőzik meg, a műsorok után egy hétig szavazhatnak a nézők az általuk kiválasztott filmre sms-ben, vezetékes telefonon és interneten is; a voksok alapján derül ki, melyik hat regény jut be a középdöntőkbe: november 24-én és december 1-jén hármasával mérik össze erejüket a regények köré szerveződő csapatok.

December 10-én még utoljára lehetőség nyílik arra, hogy a kiesett regényekből egyet ismét beszavazhassanak a nézők a játékba. Így december 15-én, a döntőben is három mű versenyez majd A nagy könyv címért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik