Élet-Stílus

Moldova és Lőrincz L. is felkerült a könyvlistára

A Libri – a múlt heti eladott példányszámok alapján összeállított - listáját továbbra is a Panem kiadó Iskolaválasztás előtt című kiadványa vezeti.

Hetes lista


 
1. Iskolaválasztás előtt 2006.
2. Leslie L. Lawrence: A maharáni arcképe
3. Dan Brown: A da Vinci-kód
4. Dan Brown: Angyalok és démonok
5. Paulo Coelho: Az alkimista
6. Moldova György: Az utolsó töltény 5.
7. Dan Brown: Digitális erőd
forrás: Libri

Még mindig három könyvvel szerepel Dan Brown az előkelő hetesben: A Da-Vinci kóddal, a Digitális erőddel és az Angyalok és démonokkal. Ezúttal két magyar szerző, Moldova György és Lőrinc L. László könyvét is vitték, mint a cukrot.

Megelőzve a verhetetlennek hitt Dan Brownt, a múlt héten Lőrincz L. László, művésznevén Leslie L. Lawrence, A maharáni arcképe című könyve lett az ezüstérmes.

A könyv John C. Lendvay egyik ifjúkori történetét írja le, amint azt elmesélte a szerzőnek Santa Monicában, hálaadás ünnepén. „Lendvayt már az Indiába tartó repülőgépen megpróbálják megölni, ettől kezdve a helyzet csak rosszabbodik. A kivégzett maharáni festménybe költözött lelke bosszút áll a haláláért; a láthatatlan elefánt vérrel mázolja be a falat; szegény Musztafát feldarabolják; Paramananda maharadzsának gyakran kell pisilnie, de nem mindig talál WC-t.”- áll a Libri ismertetőjében.

Az örökké népszerű író-riporter önéletrajzi könyvének, Moldova Györgynek új, utolsó fejezete a másik magyar listás. Legalábbis erre engednek következtetni az Utolsó töltény 5. című könyvben leírt rezignált sorok.

„Még tucatszámra sorakoznak a gépelt oldalak nevekkel és adatokkal, de behajtom a dosszié fedelét, beleuntam. Sem kedvem, sem erőm nincs átkozódásokhoz vagy tanulságok levonásához. Magam elé bámulok, és azon tűnődöm, hogy mostanában kik és hol írhatják rólam a jelentéseiket.” – írja Moldova. A könyv a listán hatodik lett.

A lista stabil ötödik helyezetje Paul Coelho Az alkimista című könyve. Kihullott az első hét helyről viszont Asne Seierstad A kabuli könyvárusa mellett Coelho másik könyve is, a Tizenegy perc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik