Élet-Stílus

Hódít a Novell Linux

Európában egyre több közhivatal és kereskedelmi szervezet tér át a hagyományos Windows használatáról az új generációs Novell Linux Desktopra.

A Novell bejelentette, hogy Európában egyre többen használnak Linux operációs rendszert asztali számítógépeken a köz- és a magánszektorokban egyaránt. Egyre több informatikai szervezet választja a Novell Linux Desktop terméket, mely alternatívát kínál a közigazgatástól kezdve az egészségügyi intézményeken keresztül a pénzintézetekig a különféle meghatározott funkciójú ügyintézői és ügyfélszolgálati, valamint a mérnöki munkaállomásokon történő bevezetésre.

A vállalati környezetben is használható SUSE Linux technológiára épülő asztali Linux operációs rendszerhez a számos költség- és biztonsági előny mellett vállalati színtű támogatást, tanácsadást és képzést is nyújt a Novell.

A Novell asztali Linux piacra történő 2004 novemberi belépésével egy olyan üzleti megoldásokban tapasztalt szereplő jelent meg a vállalati szolgáltatások területén, mely az üzleti viszonyok megváltozását és a Linux térhódítását eredményezte az európai piacon.

„A mindenkit kiszolgáló egyféle megközelítés helyett a Novell Linux Desktop olyan testreszabható rendszert kínál, amely megfelelő megoldást biztosít a vállalat minden egyes munkaállomásához” – mondta David Patrick, a Novell alelnöke és a Linux nyílt forráskódú platformokkal és szolgáltatásokkal foglalkozó részlegének ügyvezetője.„

Ajánlott videó

Olvasói sztorik