Élet-Stílus

Az SAP felvásárolja a Triversity-t

Bejelentése szerint az SAP felvásárolja Észak-Amerika vezető eladáshelyi (POS) szoftverszállítóját, a Triversity-t.

A kanadai Torontóból irányított, magánkézben lévő vállalat megszerzésével az SAP tovább erősíti vezető pozícióját a végponttól végpontig terjedő kiskereskedelmi megoldások piacán. A bejelentésre a Triversity szeptember 18. és 20. között tartott szakmai rendezvényén, az Arizona állambeli Phoenixben került sor.
A Triversity közel két évtizede élvonalbeli helyet foglal el a kiskereskedelem szereplőit kiszolgáló szoftverek piacán. Termékeit 32 ország vállalatai használják. Portfólióját hagyományos és nagyvállalati POS, bolti készletkezelő, eladáshelyi kármegelőző, ügyfélhűség-támogató, értéktároló, bolti back-office, valamint eladótéri és többcsatornás ügyfélszolgálati megoldások alkotják. Ezek az alkalmazások jól kiegészítik az SAP meglévő kiskereskedelmi kínálatát. A két vállalat már jelenleg is kiterjedt közös ügyfélkörrel rendelkezik

„A Triversity felvásárlása összhangban áll stratégiánkkal, mely szerint termékfunkcionalitásunkat bővítő és vertikális piaci jelenlétünket erősítő cégek megszerzésére törekszünk” – mutatott rá Bill McDermott, az SAP America Inc. elnök-vezérigazgatója. „Akvizíciós stratégiánk célja nem a piacszerzés, hanem meglévő ügyfeleink jobb kiszolgálása. A Triversity ügyfélközpontú, piacvezető POS-megoldásait az SAP for Retail portfólióba építve még teljesebbé tudjuk tenni végponttól végpontig terjedő kiskereskedelmi kínálatunkat.”

Az SAP jelentős növekedési potenciált lát a kiskereskedelmi szektorban, amelynek szereplői egyre inkább a sikeres versenypiaci működés és az üzleti növekedés stratégiai eszközének tekintik az informatikát, és ezért a házon belüli szoftverfejlesztés helyett az SAP által is kínált, szabványos szoftvermegoldások bevezetésére törekszenek. A Triversity megoldásai jól kiegészítik az SAP kiskereskedelmi szoftverportfólióját.

Az akvizíció lezárása októberben várható. Az ügylet pénzügyi feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik