Élet-Stílus

Több mint százezer érvényesített Windows Magyarországon

A júliusi bejelentés óta immár több mint 100 000 magyar felhasználó érvényesítette Windows operációs rendszerét az „Eredeti Windows-Valódi Előny" program 1.0 verziójának keretében.

A kezdeményezés 2004 szeptemberében indult a Windows angol nyelvű változatait használók számára. 2005 februárjában a Microsoft további 25 országra, köztük Magyarországra is kiterjesztette a programot, melynek célja, hogy visszaszorítsa az illegális szoftverhasználatot, és megkülönböztetett előnyöket biztosítson az eredeti Windowst használó magánszemélyek és vállalatok számára. A Microsoft a program elindításával továbbá szeretné elérni, hogy az illegális szoftverek által a törvénytisztelő szoftver-viszonteladóknak és a nemzetgazdaságoknak okozott kár is csökkenjen.

A program teljes verziója – amely 2005. július 26-án indult el – folyamatosan bővülő szolgáltatásokat és számos, ingyenesen letölthető programot kínál a legális Windows-szal rendelkezők számára. A Microsoft és Windows Update webhelyről elérhető frissítések letöltéséhez, és a letöltő központ szolgáltatásainak használatához valamennyi ügyfél operációs rendszerének át kell esnie a program automatikus ellenőrzésein.

A program 1.0 verziójának július végi elindulása óta Magyarországon több mint 100 000 magánszemély és vállalat vette igénybe a program kibővített szolgáltatásait. A Microsoft kimutatásai szerint az eredetiségvizsgálaton fennakadt felhasználók többnyire az érvénytelen mennyiségi licenc kulcs miatt nem jutottak át az ellenőrzésen, arányuk a közép-kelet európai országokban közel azonos. 

Ajándék oktatási CD

A szemléltető videókat és különböző kiegészítő információs anyagokat tartalmazó CD elsősorban az otthoni és a kisvállalati felhasználók számára készült azzal a céllal, hogy megkönnyítse a számítógép-használatot otthon és a munkahelyen egyaránt. Az otthoni felhasználók a CD-n található segédanyagokból megtudhatják, hogy miként használhatják biztonságosabban számítógépüket, illetve miként növelhetik a személyes kapcsolattartás és a levelezés hatékonyságát.

A Microsoft eddigi tapasztalatai alapján a programon keresztül ingyenes elérhető szoftverek közül a legnépszerűbbnek a látványos effektusokkal gazdagított képnézegető alkalmazás, a Photo Story 3, illetve a munkaállomások számára teljes körű védelmet és szakmai támogatást nyújtó VirusBuster Professional bizonyultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik