Élet-Stílus

Mobilhálózatok védelmére szövetkezett az F-Secure és a SmartTrust

Az F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások szállítója és a SmartTrust, a mobileszköz-felügyeleti szakértő vállalat partneri megállapodást írt alá. Az együttműködés lehetővé teszi a mobiltelefon-szolgáltatóknak, hogy hatékonyabban kezeljék előfizetőik vírusvédelmi szoftvereit.

A megállapodás a SmartTrust új SmartManage Protect mobilbiztonsági felügyeleti platformjára vonatkozik, melynek segítségével a mobilszolgáltató a mobilhálózaton keresztül felügyelheti az előfizetők készülékeinek vírusvédelmi klienseit. A hálózatüzemeltetők a megoldással képesek lesznek a sebezhető készülékek automatikus felismerésére, majd felkínálhatják az F-Secure Mobile Anti-Virus szoftver távoli telepítését. Az installálás után a SmartManage Protect rendszeresen frissíti a terméket. Amikor az előfizető új készüléket vásárol, a megoldás automatikusan áthelyezi a vírusvédelmi előfizetést az új eszközre, biztosítva ezzel a folyamatos védelmet.

„A mobilhálózatok üzemeltetőinek kulcsfontosságú szerepük van az intelligens telefonokra nyújtott mobil-vírusvédelmi szolgáltatásokban. – mondta el Antti Vihavainen, az F-Secure Corporation mobilbiztonsági szolgáltatásokért felelős alelnöke.

A SmartManage Protect megoldás a mobileszköz-felügyeleti technológiákat összefogó SmartManage portfolió része. A SmartManage már világszerte több mint 30 mobilhálózatban van jelen, lehetővé téve a kezdeti eszközfelismerést és -konfigurálást, a folyamatos terméktámogatást és az új szolgáltatásoknak mobilhálózaton keresztüli eljuttatását a készülékekre.

Számos olyan vírus és rosszindulatú kód jelent meg mobilkészülékekre, melyek közül néhány akár használhatatlanná is teheti ezeket az eszközöket. A kártevők miatt a szolgáltatóknak telefonos segélyszolgálatuk túlterhelésével, előfizetőik készülékeinek működésképtelenségével, rossz vásárlói tapasztalatokkal, egyes szolgáltatások bevezetésénél esetleg késedelemmel is számolniuk kell.

Az első mobilvírus 2004-es azonosítása óta a mobil technológiák fejlődése új utat nyitott a vírusíróknak. A multimédiás üzenetküldés, az e-mail használat, az internetkapcsolatok és a Bluetooth mind lehetséges támadási pontokat jelentenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik