Élet-Stílus

Hetes lista: a Sziget uralja a budapesti mozikat

Az Ewan McGregor főszereplésével bemutatott akciófilmet a Szigetet szeptember 8-a és 14-e között 14 185-en nézték meg így a szeptember 1-je óta futó film 36 125 531 forintot termelt budapesti mozipénztáraknál.

A közepesnek mondható hazai eredmény az egyesült államokbeli fogadtatását jócskán túlszárnyalta, ahol jelentős csalódásként könyvelték el a filmet. Az akciófilm bevételben csaknem a dupláját termelte a második helyezett Tökalsó: Európai turné című vígjátéknak, amelyre 8544-en vettek jegyet.


A hazai mozikban meglepően jól szerepelt az orosz Éjszakai őrség, amelyre ugyan többen vettek jegyet (8 599), mint a Tökalsóra (8 544), de jegybevételben mintegy 600 ezer forinttal alulmúlta a második helyezettet. Az éjszakai és nappali erők harcáról szóló orosz darab azonban két azonos időpontban bemutatott amerikai produkciót kenterbe vert.


Az egyik a kísértetiesen hasonlító címmel megjelent Wes Craven-horror, az Éjszakai járat, amelyre 7 815 budapesti mozinéző volt kíváncsi. A másik pedig Russell Crowe legújabb filmje, a remény bajnoka (6 999 néző) amelyben egy bokszolót alakít.


A top 7 be már csak két 5 ezer nézőszám alatti film jutott be a Titkok kulcsa a hatodik helyen (4750 néző), és a Kicsi kocsi tele a tank (4030 néző) a hetediken.


Hetes lista: a Sziget uralja a budapesti mozikat 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik