Élet-Stílus

„Második Kínát” csinálna Indiából a Flextronics

A világ legnagyobb elektronikai gyártási szolgáltatója, a szingapúri székhelyű Flextronics International Ltd. 30-50 millió dollárért megépíti második üzemét Indiában. Tíz-tizenöt éven belül 300-500 millió dollárt költ ott további fejlesztésre a vállalat.

A Tamil Naduban létesülő üzemben távközlési berendezések gyártanának. A Flextronicsnak Indiában Bangaloreban van gyára, és egy logisztikai központja Madraszban.

A cég további ázsiai gyárai Kínában – ott a következő hat hónapban 30 millió dollárt akarnak befektetni -, Hongkongban, Szingapúrban, Malajziában, Japánban és Tajvanon vannak. 73 ezer ázsiai alkalmazottja közül 47 ezren dolgoznak Kínában. Kínában a cég eddig 500 millió dollárt ruházott be.

Indiából második Kínát szeretnénk csinálni, de ez sok munkába fog kerülni – mondta Flextronics ázsiai-csendes-óceáni részlegének elnöke, Peter Tan. A Flextronics jó úton van célja felé, hogy a jövő márciussal végződő pénzügyi évében 20 százalékkal 9,02 milliárd dollárra növelje ázsiai értékesítését – mondta a területi elnök. A júniussal zárult első üzleti negyedévben az ázsiai bevétel 1,95 milliárd dollár volt a teljes, 3,9 milliárd dolláros forgalomból. A bevétel 28 százaléka Európából, 22 százaléka az amerikai földrészről származott. Fő vevői a Sony Ericsson, a Motorola, a Hewlett Packard – ez utóbbi a magyarországi Flextronics-termékeké is -, a Microsoft és a japán Casio.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik