Élet-Stílus

Újabb kasszasikert vásárolt a Madách

Újabb világhírű musical bemutatójára készül a Madách Színház: New York és London után Budapesten lesz látható Mel Brooks és Thomas Meehan Producerek című darabja - jelentette be Szirtes Tamás, a teátrum igazgatója kedden.

“Másfél éves tárgyalássorozat után nyertük el a jogot arra, hogy úgynevezett non-replika rendezésben színre vigyük a Producereket” – mondta az igazgató-rendező, hozzátéve, hogy a musicalt jövő júniusban mutatják be az Erzsébet körúti teátrumban. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb előadásának tartott, a színházi Oscar-díjnak megfelelő Tony-díjból tizenkét elismerést is elnyert produkciót a világon először a Madách Színházban mutathatják be önálló rendezésben, díszletben és koreográfiával – tette hozzá.

Szirtes Tamás a darabról elmondta: a vígjáték “pazar szatíra” a színház és a show-business világáról, ahol “végső fokon minden eladható és minden megtörténhet”. A Producerek című filmet 1968-ban készítette Mel Brooks; akkor a film szövegkönyvéért Oscar-díjat kapott. “Sokak szerint ez a film minden idők legmulatságosabb filmje” – olvasható a színházi ajánlóban. Brooks 1998-ban kérte fel Thomas Meehan írót, hogy kezdjenek el dolgozni a Producerek musicalváltozatán. Maga szerezte a zenét és ő írta a dalszövegeket.

A Madách Színház-beli produkció főbb szerepeit hármas szereposztásban játsszák majd. Max Bialystock szerepében Gálvölgyi János, Haumann Péter és Szerednyey Béla lép színpadra. Leo Bloom-ot Nagy Sándor, Sándor Dávid és Szente Vajk; Roger DeBris-t Alföldi Róbert, Paudits Béla és Weil Róbert; Ullát Gallusz Nikolett, Ladinek Judit és Oroszlán Szonja; Franz Liebkind-et Barabás Kiss Zoltán, Barát Attila és Ömböli Pál alakítja. A rendező, Szirtes Tamás jelmeztervezőnek Vágó Nellyt, díszlettervezőnek Kentaurt kérte fel. A darab koreográfusa Tihanyi Ákos, zenei vezetője Kocsák Tibor.

A színház tájékoztatása szerint az új évadot csütörtökön, Az Operaház fantomja előadásával kezdi a Madách. A stúdiószínpadon, Kerényi Imre rendezésében október 29-én mutatják be a Hamletet Viczián Ottóval a címszerepben. Shakespeare klasszikusát követően, jövő januárban Ács János állítja színpadra T.S. Eliot Koktél hatkor című darabját. Októberben Színészünnep címmel új sorozat indul: a színház művészei lehetőséget kapnak arra, hogy önálló előadással álljanak a közönség elé. Az első program Ketten játsszuk! címmel Hűvösvölgyi Ildikó és Cseke Péter zenés estje lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik