Élet-Stílus

Kettő az egyben a Volvótól

Egy modellel váltja le a C70 kupét és a kabriót a Volvo. Első közelítésben a designerek egy formás kupét rajzoltak, és csak ezt követően láttak neki a vonzó kupé kabrióvá alakításának.












Kettő az egyben a Volvótól 1



Kettő az egyben a Volvótól 2

Kettő az egyben a Volvótól 3
Fotó: Vezess.hu
Kettő az egyben a Volvótól 4

Ennek köszönhetően a C70 nyitott és zárt tetővel is szép. A C70 tervezésekor a svéd, a spanyol és a kaliforniai stúdiók ötleteit megversenyeztették házon belül, az eredmény önmagáért beszél.

Méreteiben elődjére hasonlít a C70, de a Volvo jóval nagyobb sikert vár tőle. A tervek szerint kétszer annyi kel majd el belőle, mint az első C70 generációból. Az autók felét Amerikába exportálja a Volvo, a gyártást a Pininfarina végzi Olaszországban.

A csomagtartóba zárt tetővel csak egy apró résen át pakolhatnánk, emiatt gombnyomásra a tetőelemek felemelhetők, így a normális méretű nyíláson át nagyobb csomagokat is beemelhetünk.

A legújabb módi szerint a C70 is három részre osztott keménytetővel készül, amivel elkerülhető a 307 CC formáját elcsúfító kidudorodás az ülések mögött. A szintén Frankfurtban bemutatott VW Eos és az Opel Astra TwinTop is három elemre hajtja tetejét a csomagtartóba.













Kettő az egyben a Volvótól 1



Kettő az egyben a Volvótól 2

Kettő az egyben a Volvótól 3
Fotó:Vezess.hu
Kettő az egyben a Volvótól 4

Többször hangsúlyozták a Volvónál, hogy az új autóban tényleg elfér négy személy. A beszállást a hátsó sorba gombnyomásra előrecsúszó ülések könnyítik meg.

220 lóerős lesz a T5 csúcsmodell 320 Nm maximális nyomatékkal, amelyet két benzines szívómotor és 2006-tól egy turbódízel egészít ki. A 2,4 literes öthengeres motorok 140 illetve 170 lóerőt adnak le, a dízel várhatóan a kétliteres négyhengeres lesz 136 lóerővel és részecskeszűrővel.

Frankfurtban összesen négy C70 látható, közülük egy októberben Budapesten is megcsodálható lesz az Automobil 2005 kiállításon. Magyarországon a C70 2006 tavaszán jelenik meg a Volvo márkakereskedésekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik