Élet-Stílus

Elektromos luxusautót árul Európában a Toyota

A Toyota luxusautó ágazata, a Lexus a jövő év második negyedében bemutatja Európában a GS 450h márkájú hibridautót.

Az orrmotoros, hátsókerék-maghajtású autó teljesítménye 340 lóerő fölött alakul, a jármű kevesebb, mint hat másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás sebességre.

A Lexus már árulja az RX 400h luxus terepjárót (elterjedt rövidítéssel SUV), amelyben a hagyományos motor mellett szintén található egy elektromos motor – hogy ezzel is javítsák annak üzemanyag-hatékonyságát, hiszen alacsony sebességnél elegendő ennek használata.

A Lexus idei célja 4500 hibrid SUV európai értékesítése, de megfelelő kereslet esetén többet is képes eladni – jelentette be a Frankfurti Autókiállításon Karl Schlicht, a Lexus Europe elnökhelyettese. A 2006-os célkitűzés 10 ezer üzemanyagtakarékos SUV európai értékesítése. A Lexus Europe jövő évi eladási célja 40 ezer jármű, ami csaknem felével magasabb az idei esztendőre várt – 15 százalékos emelkedést jelentő – 28500-as értéknél; a várakozások szerint az eladások 25 százalékát adhatják majd hibrid autók.

A Lexus globális értékesítése 2006-ban elérheti az 500 ezret: ebben szerepe volt a márka bevezetésének a sokáig az európai luxusautók által meghatározott japán piacra. Az Egyesült Államokban öt esztendeje a Lexus a legnagyobb számban értékesített luxusmárka, a világ nagy luxusautó gyártóinak hazai pályát jelentő európai piacon azonban eddig csak kiegészítő szerephez jutott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik