Élet-Stílus

Újabb fennakadások lehetnek a BA járatainál

Ha a brit légitársaság kedd estig nem tud megállapodni az utasairól gondoskodó Gate Gourmet fedélzeti utasellátó céggel az új szerződés részleteiben, akkor újabb fennakadások várhatóak.

Amennyiben nem születik megállapodás, amely szerint a BA többet fizetne az eddigieknél, akkor a Gate Gourmet kénytelen lesz csődvédelmet kérni – mondta az utasellátó szóvivője. A két vállalat képviselői július óta egyeztetnek az új szerződésről, a BA azonban addig nem akar megállapodni az utasellátóval, amíg ott nem rendeződnek a munkaügyi viták.

A bonyodalmak két hete kerültek a nyilvánosság elé, amikor az amerikai Texas Pacific Group leányvállalata, a pénzügyi nehézségekkel küszködő Gate Gourmet bejelentette 660 dolgozója elbocsátását. A hírre a BA mintegy ezer repülőtéri alkalmazottja szolidaritásból felfüggesztette a munkát, ami miatt óriási káosz keletkezett London Heathrow repülőterén. BA-nak addig több száz járatát törölnie kellett a nyaralási csúcsszezonban, és ebből, állítása szerint, 40 millió font körüli kára keletkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik