Élet-Stílus

Nevet vált az Internet Explorer

A Microsoft úgy döntött, hogy új emblémával és Windows Internet Explorer néven adja ki böngészőjének következő verzióját, amely szerintük jobban tükrözi a program integrált mivoltát.

A változást a fejlesztőcsapat egyik tagja árulta el a bön­gé­sző­nek fenntartott naplóban, azzal indokolva a lépést, hogy az új logó modernebb, és jobban illeszkedik majd a Vista operációs rendszerhez. Ez elhanyagolható vál­to­zás, azonban a név módosítása már mélyrehatóbb kö­vet­kez­mé­nyeket sejtet. Az integráltság kihang­súlyo­zá­sa ugyanis arra utal, hogy a böngésző nagyobb egység­ben van az operációs rendszerrel, és az eddigiek­nél hatékonyabb védelmet nyújt a kártevőkkel szemben.

Ez nem újdonság, hiszen az Internet Explorer minden eddiginél fokozottabb integrálása már hónapokkal ezelőtt elhangzott, mint valószínű irány, ám ezt cáfolta az az értesülés, hogy a böngésző új verziója Windows XP-re is megjelenik. Igaz, használatához már feltétlenül szükséges a második javítócsomag telepítése, így kijelenthetjük, hogy a Microsoft meglehetősen szigorú feltételeket szabott. A felhasználók egy része – főleg a Windows 2000 hívei – természetesen nem elégedettek ezzel a döntéssel, ám a vállalat szerint erre szükség van, hogy az Internet Explorer 7 valóban az eddigi legbiztonságosabb böngészőjük legyen.

A blog szerint az új logó a Windows XP SP2, a Server 2003 SP1, valamint az x64 operációs rendszerekre megjelenő változat sajátja lesz, míg a Vistára megjelenő IE emblémája jobban illeszkedik majd az új ikonokhoz. Reméljük, a változások nem merülnek ki ennyiben. Hasonló álláspontra helyezkednek a felhasználók is, akik még több hibajavítást és újabb funkciókat várnak. Az elmúlt hetekben ezen a téren is újabb fejleményekről számolhattunk be. Többek között arról, hogy a böngésző fejlesztésében a WholeSecurity biztonsági cég segédkezik, illetve hogy ebben a biztonság a fő szempont, amely az egyéb funkciók, mint például a CSS támogatás rovására megy.

Az Internet Explorer 7 előzetese természetesen már letölthető, ám több új funkció csak a végleges változatba kerül be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik