Élet-Stílus

Közösen pályázik az EADS, a Nokia és a Siemens

Az EADS fővállalkozóként a Siemenes-szel és a Nokia-val együtt vesz részt a német biztonsági erők digitális hang- és adatszolgáltatására kiírt pályázaton.

Az EADS minősítést szerzett a biztonsági feladatokat ellátó német hatóságok és szervezetek (BOS – Behörden und Organisationen mit Sicherheitsaufgaben) országos digitális hang- és adatszolgáltatási rádiórendszerének kiépítésére kiírt versenyben való részvételre.

Az EADS fővállalkozóként vesz részt a versengésben. A pályázaton a Siemens-szel és a Nokiával közösen indul és ezzel az informatika, a távközlés és a rádiótechnika piacvezető vállalatainak erőforrásait egyesíti. Az EADS évek óta a BOS partnere, és vállalatai, – az AEG és a Telefunken révén – évtizedek óta meghatározta a biztonsági erők rádiókommunikációját.

Az EADS 1988 óta szállít és telepít digitális rádiórendszereket a biztonsági szervezetek számára. Partner vállalataival együtt eddig 30 országban 80 digitális rádiórendszert valósított meg, közülük 10 országos hálózatot.

A németországi méretű projektekben meghatározó jelentősége van a gyakorlatban bevált technológiának, a BOS digitális rádió számára az EADS egy olyan technikai megoldást fog kínálni, amely a Nokia TETRA technológián alapul és ezzel optimálisan megfelel a német BOS követelményeinek. A Nokia Professional Mobile Radio (PMR) üzleágának sikeres átvételét követően az EADS rendelkezni fog mindkét világszerte elterjedt professzionális digitális rádió szabvánnyal, a TETRAPOL-lal és a TETRA-val. A Nokia eddig összesen 60 TETRA hálózatot szállított 30 országba és ezzel a TETRA rendszereket kínáló vállalatok között vezető pozíciót tölt be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik