Élet-Stílus

Új Mitsubishi kisteherautó a láthatáron

Decemberben bemutatkozik az új Mitsubishi L200. A kisteherautót sportosabbra és igényesebbre szabták a modellváltással.

Optikailag a derék igavonóktól a szabadidőautók felé fordul az új L200. A Mitsubishi kisteherautója, amely hazánkban többször is megszerezte a legnagyobb darabszámban értékesített pickup címet, 2005 végén mutatkozik be a Bologna Motor Show-n.
Külsőleg az L200 a Dakaron indított Pajero Evolution versenygépek formáját követi. A Mitsubishi Sports Utility Trucknak hívja az újdonságot, ezzel is utalva az SUV–kategóriához.


Ennek megfelelően a platós kisteherautókban megszokott kapcsolható 4×4-es hajtásról a gyár átáll állandó összkerék-meghajtásra, ami műszakilag feltétlenül igényesebb megoldás. Kérdés, hogy az autót haszonjárműnek választók mennyire lesznek vevők a drágább és bonyolultabb rendszerre.


Elöl független felfüggesztést, hátul merev tengelyt találunk, ahogy az ebben a kategóriában bevált és megszokott. De a motoron is változtatnak a Mitsubishi mérnökei. A várhatóan négyhengeres erősforrásról a gyár egyelőre annyit közölt, hogy közös nyomócsöves befecskendezésű lesz és teljesíti az Euro 4-es környezetvédelmi szabványt. Azonban lóerőkről, nyomatékról még nem adtak információt.


Az új L200 értékesítése 2006 első felében kezdődik, háromféle fülkemérettel. A Single Cab és a Club Cab kétajtós, a Double Cab négyajtós változatot jelent. Az autó gyártását a Mitsubishi thaiföldi üzeme végzi, ahol az elődből – 1998 óta – több mint 700 ezer készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik