Élet-Stílus

Tiga, The Hacker, Play Paul, Hot X Coyote

A Sziget hét napjának elektronikus zenei felhozatalából, azon belül is a Djuice Party Aréna egész éjszakás programjai közül e sorok írója szíve szerint leginkább a hétfői névsort emelné ki, méghozzá pirossal, csupa vastagon szedett nagybetűvel: Tiga, The Hacker, Play Paul.

És egyáltalán nem csak azért, mert őszintén elfogult rajongója az “újhullámos” francia (típusú) technónak… Na jó, de, csak azért.

Tigáról (Tiga Sontag), mivelhogy a tőlünk igen távol eső kanadai Montrealban él és alkot, egészen addig (sajnos) nem sokat tudtunk, amíg két évvel ezelőtt a szemfüles és felvilágosult, remekbe szabott DJ Kicks sorozatáról elhíresült német kiadó, a Studio K7 ki nem adott egy fullos mixlemezt az ő nevével fémjelezve. Pedig irdatlan zenei múltja van a fickónak: számos kollaboráció, saját kiadók egész hegye, megszámlálhatatlan lemezmegjelenés. Nagyon ízletesen visszafogott, vokális, technoid electrofunkja bizsergetően vaskos.

The Hacker (Michel Amato) sem tegnapelőtt kezdte. ’89-ben hasalt rá az electróra persze sokkal sötétebb irányokat kutatva, mint ahogy például a Duran Duran tette. Lett is az electróból hardcore technó, és a ’90-es évek eleji francia rave-ületben már meghatározó szerepet vállalt. Tovább mélyítette egyedi hangzását, amikor ráharapott a detroiti vonalra, Miss Kittinnel való találkozása és hosszasabb együttműködése pedig egyenesen a csúcsig röpítette.

Play Paulról, vagyis Paul de Homem-Christóról talán elég is volna annyit mondani csupán, hogy a Daft Punk-os Guy-Manuel de Homem-Christo fivére, és hogy a két alma nem esett épp messze egymástól: hamisítatlan párizsi acid technót gurít a fiú.

A Deadcode képviseletében Hot X és Coyote lesznek jelen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik