Élet-Stílus

A dorogi égető szennyezi Esztergom vizét?

Nagy valószínűséggel a dorogi veszélyeshulladék-égetőből származik az a mérget tartalmazó iszap, amely elszennyezte a Kenyérmezei-patakba vezető csatornát Esztergom közelében – írja a Népszabadság.

A környezetvédelmi és vízügyi felügyelőség szakemberei az Onyx Kft. telephelyén végzett vizsgálatok után jutottak erre a következtetésre.

Az égető, melyet egy éven belül már a második jelentős szennyezéssel hoznak kapcsolatban, rendelkezik ISO 14001-es környezeti minőségbiztosítási tanúsítvánnyal, ami felveti a tanúsítást kiadó cég felelősségét is- mondta Rakics Róbert, a környezetvédelmi tárca helyettes államtitkára.

Illés Zoltán, a Fidesz környezetpolitikusa elmondta, hogy a rendőrség szerint is az égető területéről származik a szennyezés, ezért be kellene záratni az üzemet.

Az Onyx Kft. közleményben reagált az elhangzottakra, mely szerint technológiájuk kizárja, hogy a szennyezés tőlük származzon, azt valaki szándékosan juttatta az ülepítőbe, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik