Élet-Stílus

X-Press 2

A legnagyobb durranás a Djuice Party Aréna első napi kínálatában egyértelműen a brit X-Press 2.

A három külvárosi DJ (Ashley Beedle, Rocky és Diesel) alkotta house-csapat ’93 óta többé-kevésbé állandó résztvevője a londoni underground zsezsgésnek. Kezdetben sajátos remixeikkel, később 2000-ben Muzikizum című nagylemezükkel ették be magukat a köztudatba. Élőben hat (!) lemezjátszót, szemplereket és egyéb vasakat használnak elképesztően spontán módon szerkesztve műsorukat, nagyzenekari hangzást produkálva és hatásos vizuális technikákat alkalmazva, miközben a parketten állandósul a transzállapot.

A Monkz Shootie, Supacurtis és Gulu 2002-ben alakult közös projektje, melynek keretében világszínvonalú trance darabok látnak sorra napvilágot, olyanok, mint a legutóbbi Bass and Shit vagy Slow Talking, melyeknek majd’ mindegyike kikötött legalább egy komoly mixlemezen, és amiket Danny Tenagliától Paul Oakenfoldig rengetegen használnak előszeretettel szettjeikben.

Pölit a “legendás keceli évek” kapcsán ismerheti a trancre, ill. a deep, tribal és epic house-ra fogékonyabb partinép. A BPM szervezői munkáiból éppúgy kivette részét, mint a Balkan Beat Brothers projektből, mára pedig ő is ott csücsül a trónon kis hazánk “nagy öregjei” között: balján Kühl, jobbján Jutasi.

Utóbbi, vagyis Jutasi Tamás nevéhez köthető a Secta Sound System nevű, háromtagú, house-zal és breakbeattel vegyes, “dirty popot” játszó live act formáció. Kilencven perces debütáló anyaguk rögtön DVD-n jelent meg ezzel is azon késztetésüknek eleget téve, melynek nyomán show-ikban is igen fontos szerepet kap a látvány.

Hajnalban DJ Felhő zár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik