Élet-Stílus

Nem túl hangos a Sziget

Átment hétfőn a zajvizsgán a Sziget. A teljes hangerőre kapcsolt színpadok ugyan a 45 decibeles hangerő-küszöb közelében voltak, de nem haladták meg azt.

A hétfői Illés főpróba mellett hangerőpróbát is tartottak a szervezők, ahová az óbudai és az újpesti polgármestereket, valamint a helyi rendőrkapitányt hívták meg. A Hajógyári-szigethez legközelebb eső lakott területeken, a római-parti és a kaszásdűlői lakótelepnél mérték a fesztivál ideje alatt működő hangszigetelt sátrakból kihallatszó zaj szintjét. A mérések eredményei azt mutatták, hogy a teljes hangerőre kapcsolt színpadok a 45 decibeles éjszaka megengedett határértéket megközelítették ugyan, de nem lépték át. (Az egyhetes rendezvény ideje alatt is végeznek majd méréseket rutin ellenőrzések formájában, illetve lakossági panaszok esetén.)

A zajszigetelő sátrak 1998-as bevezetése előtt komoly vita volt a Sziget szervezői és a polgármester között: Tarlós azzal az indokkal, hogy a fesztiválról kiszűrődő hangos zene zavarja az óbudai lakosok esti nyugalmát, többször is megfenyegette a Sziget szervezőit, hogy bezáratja a rendezvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik