Élet-Stílus

Erőteljesen növelte profitját a Renault

A második számú francia autógyár, a Renault az első félévben 2,17 milliárd euróra növelte az adózott eredményét a tavalyi első félévi 1,41 milliárd után. A cégnél arra számítanak, hogy a második félévben az eladások növekedési üteme gyorsul.

Az üzemi eredmény 1,21 milliárd euróra nőtt 1,06 milliárdhoz képest, de egyszeri tételek nélkül 943 millió euróra csökkent 1,11 milliárdhoz képest, így a rátája 4,4 százalékra romlott az egy évvel korábbi 5,4 százalékról. A bevétel 21,3 milliárd euróra gyarapodott a tavalyi első félévi 20,55 milliárdhoz képest.

A Renault az első félévben 3,6 százalékkal növelte eladásait, Európában azonban 0,8 százalékkal visszaesett az értékesítés. Az első félévben 1,356 millió autót adtak el, ezzel 4,2 százalékos világpiaci részesedést értek el. Az új Twingo bevezetését 2007-re halasztották, ez 60 millió eurós egyszeri tételt okoz.

Az európai eladások visszaesését az általános európai autópiaci dekonjunktúrával indokolta a vállalat. Európán kívül az eladások növekménye kétszámjegyű volt, nem utolsó sorban az olcsó Logan modell sikerének köszönhetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik