Élet-Stílus

Nevet vált a Windows: Longhorn helyett Vista

A Microsoft megváltoztatta fejlesztés alatt álló új Windows hivatalos nevét és kitűzte az első fejlesztői beta változat megjelenésének időpontját.

A Microsoft Corporation a mai napon bejelentette, hogy „Longhorn” kódnéven futó, következő generációs Windows operációs rendszerének hivatalos neve Windows Vista lesz.

A cég közleménye szerint, a Windows Vista ideális megoldást nyújt – legyen szó akár fényképek rendszerezéséről, file-keresésről vagy a más emberekkel való kapcsolattartásról. Ebből a mondatból az látszik, hogy az új operációs rendszer hangsúlyos újdonságai az online szolgáltatások és a kommunikáció területén mutatkoznak meg.

A Windows Vista, eddigi kódnevén “Longhorn”, piaci megjelenésének közeledtével időszerűvé vált a termék valós nevének ismertetése. A Windows Vistát emberek milliói fogják használni, akik, egymástól igen eltérő környezetben, a világ legkülönbözőbb helyein élnek és dolgoznak. Ezért egy olyan névre volt szükség, amely kifejezi a termék globális jellegét.

A Vista elnevezés a termék átfogó szemléletére, funkcionalitására valamint az egyértelmű és áttekinthető felhasználói kezelhetőségre utal.

A Windows Vista fejlesztői Beta 1 verziójának nyilvános megjelenésére augusztus 3-án kerül sor, a termékre vonatkozó összes információ ettől az időponttól kezdve lesz elérhető.

Az eddigi híresztelések igazságtartalmát tehát hamarosan magunk is megtapasztalhatjuk, hiszen a béta változat megjelenésre mintegy tíz napot kell már csak várnunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik