Élet-Stílus

Mozi nyílik a Parlament előtt

Július 8-ától augusztus 7-ig idén második alkalommal rendezik meg a Budapesti Tér-Film-Zene Fesztivált a Parlament előtt, a Kossuth-téren, ahol délután öttől este 11-ig nézhetünk felmeket, hallgathatunk koncerteket.

A programot szervező Visual Power Kft. közleményéből kiderült, hogy a tavaly hagyományteremtő módon elindult szabadtéri fesztivál programjait idén is ingyenesen lehet látogatni. A fesztivált a Bécsben már 14 éve sikeresen működő Bécsi Filmfesztivál nyomán szervezték meg a szervezők, és igyekeztek igényes környezet, valamint a minőségi gasztronómiai ellátás mellett színvonalat nyújtani. Ennek megfelelően a kivetítők nappali fényviszonyok közötti vetítésre is alkalmasak.

A programot Szinetár Miklós, a Magyar Állami Operaház korábbi intendáns főigazgatója művészeti tanácsai alapján állították össze. A műsort főképpen klasszikus- és komolyzene, balett, régi magyar filmek és televíziós színházi előadások alkotják. Idén új elemként zenés, színházi dal- és táncjátékok, operett előadások és jazz-programok is színesítik a választékot. Különleges csemege lesz az esténként tíz órakor kezdődő némafilm sorozat zongorakísérettel.

A Parlament előtt 1500 kényelmes ülőhely, és a Kárpátia Étterem által üzemeltetett vendéglátás várja a filmrajongókat. A kismamák külön pavilonban láthatják el babájukat, a kerékpárosoknak pedig biztonságos biciklitárolót biztosítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik