Élet-Stílus

Tizennégyen pályáznak az Operaház élére

Tizennégy pályázat érkezett be az Operaház főigazgatói posztjára, ebből kilencen járultak hozzá nevük nyilvánosságra hozatalához – közölte a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának sajtóosztálya.

A kilenc nevét vállaló pályázó: Bán Teodóra, Bakati Miklós, Bátor Tamás, Dénes István, Gulyás Dénes, Hegyi Árpád Jutocsa, Kerényi Mihály, Kürthy András és Zimányi Zsófia.

A beérkezett pályázatokról július 15-ig dönt Bozóki András kulturális miniszter. A tárca első emberét döntésében segíti egy általa felkért tíz fős szakmai-szakértői bizottság, mely javaslatot tesz a miniszternek. A grémium egy-egy tagja az Operaház szakszervezetének és közalkalmazotti tanácsának képviselője, ketten az NKÖM delegáltjai, hatan közgazdászok, illetve a zenei élet képviselői.

A minisztérium a pályázatot azt követően írta ki, hogy bejelentették: június 1-jén közös megegyezéssel távozik posztjáról az intézmény főigazgatója. A 2003. január 1-jén négy évre kinevezett Szinetár Miklós a költségvetési források csökkenésével indokolta döntését. Az átmeneti időszakban Závecz Ferenc ügyvezető igazgató látja el a főigazgatói teendőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik