Élet-Stílus

Magyar diákok is részt vettek a Microsoft infómunkás konferenciáján

A Microsoft Corporation második alkalommal rendezte meg a ’Microsoft Office Information Worker Board of the Future’ (Jövő Infómunkásainak Bizottsága) elnevezésű nemzetközi konferenciáját, melynek idén Budapest adott otthont.

A rendezvény célja az volt, hogy a jövő generáció képviselőinek aktív részvételével stratégiát dolgozzon ki a jövő irodai munkájával, a hatékony munkakörnyezettel, az infómunkások képzésével kapcsolatban. A Bizottság a Microsoft folyamatos tanácsadó testületeként kíván működni.

„Magyarországnak a történelem során mindig is meghatározó szerepe volt az innovációs tevékenységek terén. Budapest mára Közép-Európa gazdasági újjászületésének legfőbb központjává vált, ezért úgy gondoljuk, a legjobb helyre hoztuk rendezvényünket, amely egy újfajta jövőt vázol fel a jelen ifjúsága számára” – mondta Dan Rasmus, Microsoft Infómunkás üzletágának igazgatója, és a Board of the Future projekt vezetője.

A háromnapos konferenciát – amelyet első ízben tavaly rendeztek meg a Microsoft redmondi központjában – azért hívták életre, hogy lehetőséget biztosítsanak az internetes generáció, a „NetGen” képviselői, számára véleményük kifejtésére, álláspontjuk kinyilvánítására a jövő infómunkását illetően.

A bizottság tagjai a Budapesten tartott konferencián megvitatták a különféle technológiai irányzatokat, értelmezték az előzetes kutatások adatait, és megosztották nézeteiket az információtechnológia (IT) következő évtizedben várható fejlődési irányaival és a munkára gyakorolt hatásával kapcsolatban. A csoport tagjai között két magyar diák is helyet kapott: Szalay Máté, a Műszaki Főiskola másodéves, információs technológia szakos hallgatója és Szilágyi Nóra, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának friss diplomása.

A konferencián 12 diák vett részt, akik Magyarország mellett a világ kilenc további országát képviselték, úgy mint: Brazília, az Egyesült Államok, India, Izrael, Kína, Oroszország, Spanyolország, Svédország és Szaúd-Arábia. A bizottság tagjait több mint 550 jelentkező közül választották ki, személyes és tanulmányi eredményeik, valamint a magánvállalatoknál és non-profit szervezeteknél végzett munkájuk alapján.

A konferencia lezárásaként a bizottság összefoglalta a konferencia során született észrevételeiket és véleményüket azzal kapcsolatban, hogy tíz év múlva várhatóan hogyan fog kinézni a jövő munkahelye. Munkájukban Tom Austin, a Gartner csoport elnökhelyettese és kiemelt elemzője segítette őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik