Élet-Stílus

300 millióba kerülnek a Nagy Könyv filmjei

A tucatnyi kampányfilm egyetlen percnyi költsége egymillió forint. Ezért a műsor költségvetése felborulhat. A határidők azonban biztosan csúszni fognak miután az ORTT kifogásolta a pályáztatást – adta hírül a Népszabadság.

Sipos Pál, az MTV művelődési főszerkesztője megerősítette a csúszást miután a médiahatóság a múlt héten problémákat talált a pályázatnál. Ennek a 450 milliós keretéből számít – előzetes szóbeli ígéret alapján – 300 millióra a Magyar Televízió A Nagy Könyv program folytatásához.

Az ORTT azt kifogásolta, hogy az MTV által kiválasztott tizenkét producert külön tájékoztatták a formai és tartalmi követelményekről, nehogy formai hibák miatt essenek el a pályázók. A panasz alkalmat adott, hogy leváltsák a pályázatokat levezénylő Műsorszolgáltatási Alap igazgatóját. Ezzel egy időben 11 nappal meghosszabbították a pályázatok beadási határidejét.

A 300 millió forintot azoknak a kampányfilmeknek az elkészítésére fordítanák, amelyekkel a top 12-be bejutó regényeket népszerűsítenék. Miután 26 perces alkotásokról van szó, és ezekből 12 készül, egy percre egymillió forintos költség jut. Sipos Pál szerint ez átlagos a filmkészítésnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik