Élet-Stílus

Megvan a Nagy Könyv első “vesztese”

Távozik posztjáról a Műsorszolgáltatási Alap (MA) igazgatója. Az Index információi szerint ugyanis Székely Gabriella "inspirációjára" alakult át az MTV Nagy Könyv produkciójának 450 milliós kampányfilm pályázata házi pályázattá. A nyertesek neve a június 23-ai döntés előtt pár nappal már kiszivárogott.

A cégek a rájuk eső részből az MTV Nagy Könyv produkciójának 12 legjobbjáról készíthettek volna irodalmi kampányfilmeket. A program előre kiválasztott arcai: Geszti Péter, Hernádi Judit, Kulka János és sokan mások.

A tavaly több mint 1,6 milliárd forintot elosztó MA eljárását egy konkurens cég jelentette be Kovács György ORTT-elnöknek. A cég szerint megpróbáltak pontos információkat szerezni az Irodalom2005 filmpályázatról, ám az alap munkatársaitól azt az információt kapták, hogy személyes konzultációra nincs mód. A bejelentés szerint azonban néhány nappal a pályázat június 23-ai lezárulása előtt az MA mégis tartott ilyen konzultációt a 12 cég vezetői számára, ahol az alap munkatársai ráadásul személyesen is közreműködtek a formanyomtatványok helyes kitöltésében – írja az Index.

Az Index informátora szerint Székely “jó ügyet szolgált”, amikor megpróbált segítséget nyújtani az irodalmi művek képernyőre kerüléséhez, de “hiba volt az MTV által kiválasztott cégek kizárólagos részvételével” lebonyolítani egy pályázatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik