Élet-Stílus

Minden negyedik európai 3G-s telefon az LG terméke

2004-ben nagyjából 4 millió készüléket értékesített világszerte az LG, és 2005 első negyedévében az európai WCDMA mobiltelefon piacon már minden negyedik készülék a cég terméke volt.

Az LG Electronics 1 millió készüléket adott el az európai WCDMA mobiltelefon piacon és az így elért 25,5%-os piaci részesedésével megszerezte az első helyet ezen a területen – derül ki a világhírű piackutató ügynökség az International Data Corporation által az európai mobiltelefon piacról készült, 2005 első negyedévére vonatkozó felméréséből.

Az európai WCDMA piacot a múlt évben 8,1 millió készülékre becsülték, ami az idén a gyors növekedésnek köszönhetően elérheti a 22 millió készüléket. Így az európai a világ legnagyobb WCDMA telefonpiaca.

Az LG Electronics eredményeit annak köszönheti, hogy rendkívül jó kapcsolatot ápol Európa legnagyobb 3G mobilszolgáltatóival: a Hutchisonnal, a francia Orange-dzsal és a spanyol Telefonicával. Az LG Nem csak Európában igyekszik pozícióit megerősíteni, tavaly a koreai cég látta el WCDMA telefonokkal Észak-Amerika legnagyobb mobilszolgáltatóját, a Cingular Wireless-t is.

Az LG Electronics több mint 20 féle WCDMA telefonnal kívánja ellátni a globális WCDMA piacot megszilárdítva ezzel vezető szerepét a Nokia, a Motorola és a NEC, vagyis a WCDMA piac legerősebb játékosai között. Az LG Electronics becslése szerint a teljes globális piac 50 millió készüléket tesz ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik