Élet-Stílus

Szélessávban megelőztük Amerikát

A TelecomPaper felmérései szerint Európa megelőzte a szélessávú előfizetések számában az eddigi piacvezető Amerikát.

A jelentések szerint a világ 158 millió szélessáv felhasználója közül Európa az általa képviselt 48 millióval az eddigi második helyről az elsőre lépett. A korábbi első helyezett Amerika 47.53 millió előfizetővel szintén a szélessáv vezérhajójának nevezheti magát.

Kelet-Ázsia bizonyos országai szintén nagyszámú broadband felhasználót regisztrálnak Különösen nagy ez az előfizetői szám Dél Koreában, ahol 12 millió felhasználó élvezi a szélessávú internet szolgáltatásokat. Az országok toplistáján az ázsiai országot a szintén magas számú broadband használót jegyző Hollandia és Dánia követi.

Az előrejelzések szerint a szélessávú tartalmak megjelenésével, az online játékok széleskörű elterjedésével és a digitális televíziózás elindulásával egyidejűleg ez a technológia is komoly fejlődés előtt áll. Arról nem is szólva, hogy a legnagyobbak, – India, Kína és Oroszország – még nem léptek a szélessávú technológia irányába. Ezekben az országokban még az internet hozzáférésekkel is problémák adódnak. A problémák oka egyrészt az országok méretéből fakad, másrészt ezen országok vezetői által képviselt hivatalos hozzáállás miatt.

Kínában és Oroszországban nem csak, hogy nem segíti az állam a netes technológia terjedését, de komolyan fontolgatják, hogy miként lehetne minél jobban ellenőrzés alá vonni a világháló általuk veszélyesnek tartott tartalmait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik