Élet-Stílus

Michael Jackson öngyilkosságának álhírét kelti egy vírus

A féreg vírusok előállítói újabb leleményes, ámde igen bosszantó meglepetést okoztak a világnak. Jackson öngyilkosságának álhire mögött egy vírus bujkál.

A nagy nyilvánosság előtt zajló Jackson-per záró szakaszához közeledik. Az aktuális eseményeket figyelő rajongók ezért igen könnyen áldozataivá válhatnak annak a vírustámadásnak, amely egy e-mailben terjedő álhír mögé rejtőzve okozhat kellemetlen perceket a gyanútlan felhasználóknak. A levél hamis tartalma, Michael Jackson öngyilkosságának a hírét kelti.

Hasonlóan a néhány hete megjelent hamis, ingyen foci világbajnokság belépőt ígérgető vírushoz, a víruskészítők már megint olyan eseményt szemeltek ki, amelyet sok millió internetező kísér figyelemmel.

A vírus egy lassan megszokottá váló e-mail féreg, amely súlyosabb esetben távírányítható- zombivá alakíthatja gépünket. A férget már pénteken azonosították a vírusvédelmi szakemberek, véleményük szerint a terjedésének intenzitása nem lesz jelentősebb az eddigieknél.

A vírus csak akkor aktiválódik, ha levélmellékletre kattint a felhasználó, tehát egyszerű a legegyszerűbb módszer az ismeretlen helyről érkező e-mail azonnali törlése.

“A vírusok mögött álló beteges elmék gyakran használják fel a híres embereket, vagy a nagyobb eseményeket arra, hogy minél több gépet fertőzhessenek meg” – nyilatkozta a Sophos antivírus szakértője.


A szakember szerint a védekezésben komoly szerepet játszik az is, hogy a felhasználók mennyire figyelnek oda a levelezés legalapvetőbb biztonsági szabályaira és a számítógépük aktív szoftveres védelmére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik