Élet-Stílus

Harmincadik születésnapját ünnepli az ESA

Az európai Űrügynökség fennállásának harmincadik évfordulójának alkalmából Gerhard Schröder, német kancellár az ESA darmstadti szatellit-ellenőrző centrumába látogatott.

Többek között egy pormentes helyiséget is megtekintett Gerhard Schröder német kancellár az európai Houstonnak is nevezett darmstadti szatellit-ellenőrző centrumban, ahova az Európai Űrügynökség (ESA) harmincadik jubileuma alkalmából látogatott.

A német sajtó külön méltatta Schröder kitartását a tudomány mellett, hiszen a kancellárnak jelenleg nehéz belpolitikai helyzettel kell szembe néznie: az időközi tartományi választáson elszenvedett vereség hatására maga kezdeményezett bizalmatlansági indítványt, aminek következtében szeptemberben előrehozott választásokat tartanak Németországban, és az előrejelzések szerint nem a Schröder vezette szocialista párt lesz a befutó.

A kancellár mégis elszakadt Berlintől és a belpolitikai harcoktól, hogy megnyissa és beszédet tartson az ESA jubileumi ünnepségén. A darmstadti szatellit-centrum egyébként a közelmúltban a Hold- és a Mars-expedíciókban is részt vett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik