Élet-Stílus

Samsung SGH-E720: a sokoldalú mobil

A készülék az E700 széria továbbgondolt darabjaként igazi meglepetést okozhat azoknak, akik ismerik az elődjét. A készülék letisztult, egyszerű formája, jól tervezett szolgáltatás-együttest rejt.

A háromsávos (900/1800/1900 MHz) E720 mind méretével, mind 90 grammos súlyával a középkategóriába tartozik, de mint az a későbbiekben kiderül, a Samsung ebben a készülékében nem a méretet tartotta elsődlegesnek.

Láthatóan a Samsung a multimédiás funkciókat látta elsődlegesnek, ami jól érződik a telefon praktikus kialakításán.

Az egy megapixeles kamera lassan általánossá válik a mostanában megjelenő modellekben, ez a készülék azonban további lehetőségekkel bővíti a pillanatfelvétel készítés lehetőségeit. A legérdekesebbek talán ezek közül a nyolcszoros zoom, az effektek és az ellenfény-korrekció. A képekről annyit, hogy a beépített kamera 5 méretben képes dolgozni és meglepően jó minőséget produkál.

Az E-720-at két kijelzővel látták el. Ezek közül a külső OLED kijelző 65 ezres színmélység mellett 96×96 pixeles, míg a belső TFT 262 ezres színmélység mellett 176×220 képpontos felbontásra képes.

A multimédiás meglepetések között találunk az E-720 szolgáltatásai között egy videofelvevő funkciót is, amely 352×288 pixeles felbontásban már azt mondhatjuk élvezhető minőséget produkál. A mozgóképekkel együtt természetesen hangot is rögzít a telefon mp4 formátumban, maximum egy óra terjedelemben. A felvett klipeket szépen rendszerezhetjük, illetve letölthetünk továbbiakat a megfelelő helyekről.

Az E-720-at a multimédiás funkciók kiszolgálására mintegy 80 MB dinamikusan kezelhető memóriával látták el, ami elegendőnek látszik az összes funkció kihasználására.

A Samsung ebben a készülékbe a mostanában divatos MP3 lejátszás lehetőségét is beépítette, ami itt igazán szépen megoldott funkcionalitás mellett, megfelelő háttérkapacitással is párosul. Különböző hangszínbeállítások és egy 3D hangzásnak nevezett funkció is növeli a hangminőségre igényesebbek elégedettségét. A készülékhez mellékelt fejhallgató head-setként is funkcionál. A belső menüvezérlés mellett, a külső kezelő gombok pedig jó szolgálatot tesznek akkor, ha összecsukott állapotban szeretnénk telefonunk valamely extra funkcióját használni.

Ugyanez érvényes a fotó és videó funkcióikra is, ekkor a külső kijelzőn láthatjuk a kezelő szerveket, illetve a kamera által felvett képeket.

A számítógéppel való összekapcsolás Bluetooth, vagy USB adatkábel használatával lehetséges, elhagyták viszont az infraportot. Az internetes adatátvitelt egy beépített modem segíti. A telefon mindezek mellett WAP 2.0 és GPRS Class8 kompatibilis. Érdekes apróság, hogy az email küldés-fogadást a gyártó egy szűrő funkcióval is megtámogatta, amelyekkel a zavaró spamek egy részét elkerülhetjük.

A mostanában divatos játékokból mindössze négyet tartalmaz, de ezek számát növelhetjük a 4 MB JAVA memóriakapacitás erejéig.

A Samsung ebben a készülékben sem spórolt a különböző naptár, határidőnapló és különféle szervező opciókkal. A kijelző viszonylagos nagy mérete és a megfelelően tervezett funkciók tehetik azok számára is vonzóvá a telefont, akik egy „okostelefonnal” igyekeznek kiváltani a határidőnaplójukat.

Az SGH-E720 láthatóan kinőtte a James Bond filmek digitális gadget-jeinek gyermekbetegségeit és jól használható kommunikációs eszközt kínál a multimédiás igényekkel rendelkező felhasználók számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik