Élet-Stílus

Programok gyereknap után is

A hétvége a gyerekeké volt, a hét többi napja azonban minden korosztálynak hozhat programot, többek közt egy latin zenei fesztivált és a könyvhetet.

Az Állatkertben, meglepő módon szombaton például a szervezők jóvoltából orvosi vizsgálatok lehetőségét is megvásároljuk a belépővel együtt. Az állatsimogató mellett lévő téren például allergia-, szemészeti, fülészeti és hallásvizsgálati csapdába csalhatjuk óvatlan csemetéinket. A Parasztudvar szomszédságában pedig az egészséges táplálkozásé lesz a főszerep: biotermékek bemutatója, „vitamin utca”, valamint zöldségszobrász verseny várja az arra járókat. A Majomháznál  – a DADA program keretében – civil szervezetek a drogprevencióról értekeznek.

Nagyfiúknak, nagylányoknak 

A május 27-29-i hétvégén megrendezésre kerülő III. Mercedes-Benz Classic Csillatúrán különleges oldtimerekben gyönyörködhetnek azok, akik figyelemmel kísérik a túra útvonalát.


Programok gyereknap után is 1

Tájkép Mercikkel

A gondosan felújított darabokot szemlélve persze ismételeten ráébredhetünk, hogy két dologhoz biztosan nagyon sok pénz kell, az egyik egy vadiúj, a másik pedig egy ötvenéves Mercedes.  

Latin és karibi  

Salvador Dali „Aranykor” című kiállítása kitűnő alkalmat biztosított a szervezőknek arra, hogy társművészeti rendezvényként a kiállítás helyszínén, a Dali-képek között egy spanyol zenei fesztivált hozzanak létre. A Műcsarnok zenei programja mellett Dali stílusában elkészített plakát is külön említést érdemel.


Programok gyereknap után is 2

Spanyol Zenei Fesztivál

A fürgeujjú gitárzene kedvelői a régi- és klasszikus hispán zenétől az élő népzenéig terjedő darabokat hallgathatnak. A szimfonikus és kamarazenei estéken az előadók külön erre az alkalomra szerkesztett műsort adnak elő. A fesztivál zárónapján a világ egyik leghíresebb flamenco-zenekarát  a Juan Carmona Grupot látják vendégül.

Robert Nesta Marley, reggae zene, rastafari mozgalom és egy tudatmódosító szer; Jamaica szimbólumai. Június 2-án a Millenáris parkban az első háromból biztosan jó minőségűt kapunk. Marley-né, született Rita Anderson olyan nagy konceretken volt Marley mellett a színpadon, mint a One Love koncert, amelyen Bob szimbolikusan összekapcsolta Micheal Manley és Edward Seaga (a két egymással szemben álló jamaicai vezető) kezét, ezzel demonstrálva, hogy a Rastafari a béke legfőbb letéteményese a szigeten. 

Zenéjével Rita Marley folytatja a fiatalon elhunyt férje által megkezdett utat, de a gospel, a rhythm and blues, a jazz vagy a soca elemeivle gazdagítva azt.

Könyvek fesztiválja

Az V. kerületi huzavonát követően az idén is két központi helyszíne lesz Budapesten a 76. ünnepi könyvhétnek; a Szent István-bazilika előtt és a Vörösmarty téren 83 kiadó kínálhatja portékáját.

A junius 2-án startoló könyvhéttel párhuzamosan rendezik a Gyermekkönyvnapok című programot, amely negyedik alkalommal várja a fiatal olvasókat. A két helyszín között hétvégén nosztalgiavonaton utazhatnak a könyvbarátok. A tavalyi tapasztalok alapján kevesebb pavilonnal, de tágasabb terekkel várják a látogatókat a csaknem ezer dedikálásnak is helyet adó könyvhéten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik