Élet-Stílus

Tévéműsorokat nézhetnek az angolok telefonjaikon

Jövő héttől elsőként Európában a televízióműsorok mobiltelefonokon is elérhetők lesznek egy brit mobilszolgáltató jóvoltából.

A brit Orange mobilszolgáltató kínálatában a jövő héttől összesen kilenc televíziócsatorna műsorát lehet majd fogni a mobil készülékeken. Igaz, Ázsiában néhány hete már műholdról van erre a lehetőségük a helyi előfizetőknek. A stílusosan Orange TV névre keresztelt plusz szolgáltatás a cég előfizetőinek havonta tíz fontba kerül. Cserébe ezért az összegért éjjel-nappal lehet nézni a kilenc televíziócsatorna, az ITN News, a CNN, a Comedy Time, a Cartoon Network, a Toon World, a Fashion TV, az Extreme Sports, a Big Brother és a Celebrity Love Island műsorait.

Az Orange TV a 3G nagysebességű mobilhálózatnak köszönhetően valósulhat meg, amely szintén a jövő hét elejétől lesz elérhető Nagy-Britanniában. A szolgáltatás igénybe vételének csupán két feltétele van, ez pedig nem más, mint hogy az előfizetőnek a 3G hálózat hatótávolságán belül kell tartózkodnia, és az ezt lehetővé tevő szoftvert le kell töltenie a mobil készülékére. Üröm az örömben ugyanakkor, hogy a műsorok vételére egyedül a Nokia 6680 mobiltelefon alkalmas. Azonban az Orange tájékoztatása szerint hamarosan már hozzáférhetők lesznek további hasonló készülékek is.

Alexis Dormarndy, az Orange marketingvezetője büszkén jelentette be, hogy a világon másodikként, Európában pedig elsőként az ő cégük nyújt ilyen szolgáltatást. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a mobiltelefon-tulajdonosoknak, a mobilszolgáltatóknak, a műsorkészítőknek és a televíziócsatornáknak teljesen új lehetőségeik nyílnak.

A szakember szerint az együttműködés jó egyrészt a mobilszolgáltatóknak is, akik így széles televíziós műsorkínálatot tudnak nyújtani, és jó a televíziócsatornáknak is, akik egy újabb felhasználói réteghez tudnak szólni. Az Orange tervei szerint a következő hetekben újabb televíziócsatornákkal egészítik ki a kínálatot.

Már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz népszerű és keresett az új szolgáltatás, mert egyelőre meg­osz­lanak a vélemények arról, hogy az em­be­rek igény­lik-e, hogy televízióműsorokat nézzenek a telefonjaikon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik