Élet-Stílus

Sikeres az Adobe legalizációs kampánya

Az Adobe a legalizációra buzdítja a felhasználókat új kampányában. A megkeresett cégek közül így sokan cserélik le bizonytalan eredetű progrmjaikat, kedvezményes árú jogtiszta szoftverekre.

Az Adobe kampány során mintegy 7000 magyarországi cég került megkeresésre. A hazai disztribútor arról tájékoztatott, hogy a felkínált kedvezményes lehetőséggel igen nagy számban élnek a megkeresettek.

„Általános tapasztalatként levonható, hogy Magyarországon is egyre több cég jut arra a felismerésre, hogy kizárólag jogtiszta szoftvereket érdemes számítógépein futtatni. Ez a felismerés ráadásul nem is feltétlenül az esetleges szankcióknak és büntetőeljárásoknak köszönhető, hanem annak a felelősségteljes gondolkodásmódnak és korrekt piaci viselkedésnek, amely a hazai üzleti életben is egyre inkább teret nyer.

Azért van szükség az ilyen, és ehhez hasonló jellegű kampányokra, hogy tájékoztassuk felhasználóinkat a legális szoftverhasználat fontosságáról, illetve a kalózszoftverek használatával járó lehetséges következményekről, úgymint a megbízhatatlan működés, a korlátozott funkcionalitás, a kivédhetetlen vírustámadások, a technikai támogatás hiánya, illetve a nem hiteles forrásból történő vásárlás esetén hitelkártyával történő esetleges visszaélés.

Egy cég tisztasága, megbízhatósága – amely az üzleti életben oly nélkülözhetetlen bizalom alapja – azon keresztül is kifejeződik, hogy csak jogtiszta szoftvereket hajlandó használni.” – nyilatkozta Török Balázs, a Trans-Europe Kft. Anti-Piracy menedzsere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik