Élet-Stílus

Star Wars

A rajongók számára elérkezett itthon is az igazság pillanata. Bemutatták a Csillagok háborúja filmsorozat hiányzó, harmadik részét. A 113 millió dolláros büdzséből készült alkotás bemutatását óriási érdeklődés előzte meg és borítékolható a vaskos siker.

Az előzetes kalkulációk szerint legalább hatszázmillió dolláros jegybevétellel számolnak az alkotók. Az eddigi öt résznek együttesen nincs ellenfele, hiszen összesen 3,5 milliárd dollár bevételt hozott világszerte. A Baljós árnyak volt a legsikeresebb közülük, 926 millió dollárral.

A Star Wars alkotói egyébként a cannes-i 58. Nemzetközi Filmfesztiválon kiemelkedő pályafutásuk elismeréseként megkapták a Nemzetközi Filmfesztiválok Tiszteletdíját.

Itthoni premier

A Star Wars utolsóként elkészült, harmadik epizódja már a bemutató előtt megdöntötte az eddigi hazai jegyeladási rekordokat. “A Duna Plazában a tegnap éjféli vetítésre 2200-an voltak kíváncsiak” – tudtuk meg Ádám Bernadettől, a filmet forgalmazó Intercom sajtófőnökétől. Csak összehasonlításképpen, a Gyűrűk Ura harmadik részének éjszakai vetítésére “mindössze” 1500-an váltottak jegyet. A bemutató napjáig elővételben majdnem harminchétezer jegyet adtak el a mozik. Az éjféli előadások ebből csaknem tizenegyezerrel részesülnek. A sithek bosszúját összesen huszonnégy mozi játssza majd, ebből tizenkettő Budapesten található – írta a Magyar Hírlap.

Mindent, amit tudni lehet Csillagok háborúja témában, azt enciklopédikus jelleggel és alapossággal találjuk meg a legnagyobb és egyetlen kompetens hazai oldalon (www.starwars.hu). Tisztázatlan kérdések pedig nem maradnak. A szerkesztők ugyanis pillanatok alatt számolják fel a fejünkben lévő káoszt a karakterek, fajok, droidok, járművek vagy a fegyverek világát illetően. A rendszeresen frissülő oldal fórumain a premier előtt napvilágot látott csemegéket is megvitathatjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik